Sångboksarbetet

Sången är en av de centrala pelarna i den studentikosa traditionen, och ingen gasque värd namnet bedrivs utan rikliga mängder visor, ballader och kantat. Sångerna traderas och vårdas ömt mellan generationerna, och bär med sig minnen från hela nationens historia. Men hur förvarar man dessa minnen på bästa sätt? Jo, i en sångbok såklart!
 
Nationens nuvarande sångbok skrevs 2012 och mycket har hänt sedan dess, även i sångväg. Därför passar vi på att i samband med jubileet skriva en ny upplaga av sångboken. Den nya upplagan kommer att släppas någon gång under hösten 2021 och definitivt vara ett viktigt inslag under jubileumsbalen!
 

Hur kan jag bidra?

Urvalet av sånger är nu helt färdigt, men ännu finns en chans att bli en del av den nya sångboken – mer bokstavligen än du kanske tror! Att sponsra en sång innebär att ditt namn kommer stå med under sångtiteln (exempel: “Sponsrad av G. Österman”). Priset för att sponsra en sång är 500 kr.

För att sponsra en sång letar du först upp den låt du vill sponsra i listan, därefter skickar du ett mail till sangboken@ostgotanation.se där du anger ditt namn och vilken visa du vill sponsra. Du kommer att få en bekräftelse via mail när vi har mottagit ditt önskemål och där kommer även finnas instruktioner för betalning.

Vi kommer att uppdatera listan med vilka sånger som redan blivit sponsrade men det kan ske fördröjningar i uppdateringen. Därför är det viktigt att du väntar med att skicka din betalning tills du fått ditt bekräftelsemail. Missa inte chansen att förevigas i sångboken genom att sponsra din favoritsång!

Klicka på sångboken här till vänster för att se hela sånglistan. Missa inte chansen att förevigas i sångboken genom att sponsra din favoritsång!