Varmt, varmt välkommen till Sveriges bästa studentstad!

Och varmt välkommen till oss på Östgöta nation! Vi är en av tretton studentnationer som finns här i staden, och vi erbjuder ett brett utbud av restaurangverksamhet med alltifrån lunch och pub på vardagar till klubb varje fredag. Vi har även en sprudlande kulturverksamhet med allt från kör och band till idrottsföreningar och bibliotek. Det är dessutom lätt att få en bostad via nationen då vi har ungefär 350 bostadskontrakt vilket gör att det går fort att få sitt första korridorsrum. Allt detta gör att det finns många anledningar till att bli medlem på just Östgöta nation!

För att bli medlem så måste du studera på universitet eller SLU. Mer information om själva medlemskapet samt de förmåner som kommer med medlemskapet hittar du här.

Men, vad är en nation? Mer information om vår historia och huset hittar du här.

Hur blir jag medlem?

Om du har hunnit läsa så här långt förstår du att det är såklart här på Östgöta nation du vill bli medlem och spendera din studietid. Klokt tycker vi! Men hur blir man medlem? Jo, det är mycket enkelt. 

Östgötas nations har inskrivning i början av varje termin som är belägen en trappa upp i huset, i biblioteket. På plats har vi våra reccevärdar (just det, du är en recentior nu. Det innebär helt enkelt att du är ny på universitetet!) som gärna hjälper dig med alla möjliga frågor du kan ha. Det är även dessa reccevärdar som kommer välkomna dig till nationen och förgylla din första tid i staden med ÖGs egna inspark!

När recceperioden är över går det lika bra att skriva in sig under förste kurators expeditionstid, varmt välkommen!

Inspark på Östgöta nation

För att på bästa sätt välkomna nya studenter till nationen så arrangerar ÖG en välkomstvecka för alla recentiorer. Veckan smygstartar med aktiviteter redan under veckorna som leder fram till recceveckan. Veckan kickstartas därefter igång med förfest och recceklubb här på nationen (där du som recce har köbryt tillsammans med en kompis!) för att kulminera i en hejdundrande reccegasque som avslut på recceperioden! Dagarna där emellan fylls av en massa skojiga grejer, bland annat en reccemottagning med sexa (en informell sittning). Information för varje event men även för hela välkomstveckan kommer finnas i facebookgruppeÖstgöta nations reccar VT24Om du har några frågor om Uppsala, plugget eller nationen är gruppen också ett utmärkt ställe att fråga dessa frågor så hjälper reccevärdarna dig där. Gå med i gruppen redan idag!.

Andra frågor eller funderingar? Du kan alltid mejla eller ringa förste kurator på 1q@ostgotanation.se och 018-134311.

Återigen, varmt välkommen till den bästa av studentstäder och den mest östgötska av nationer!

Sociala medier

För att enkelt hålla dig uppdaterad gällande vad som händer på nationen kan du alltid hålla utkik här på hemsidan, eller följa oss på våra sociala medier.