Östgöta nation är välkänd för våra gasquer och baler. De blir snabbt slutsålda, så bli medlem för att garantera din plats! Medlemmar får reducerat pris och chansen att köpa biljett en dag före alla andra.

Biljetter till alla Östgöta nations gasquer säljs under tre dagar några veckor före gasquen. Oftast säljs våra biljetter i vårt fik Hattstugan. Undantaget är reccegasquen, där biljetterna säljs i inskrivningen. För information om biljettförsäljning är ett hett tips att hålla utkik på vår facebooksida!

HÖST

RECCEGASQUEN

Den första gasquen på varje termin är till för dig som är ny student. Vi visar vad en sittning i Uppsala innebär. Inga förkunskaper krävs. Klädseln är kavaj. Det blir kul!

BAKLÄNGESGASQUEN

Årets konstigaste fest härstammar från Tage Danielssons dagar på nationen. Det är inte nog med temastyrd maskerad – hela middagen går också baklänges! Detta är gasquen som börjar med efterrätt och slutar med förfest, och är en av Uppsalas mest omtalade sittningar.

SKELETTGASQUEN

Upplev vad som kanske är stans mest morbida tillställning. Tillsammans med Göteborgs nation hedrar vi Jonas A. Waldebäck, vars kvarlevor för en kväll åter placeras i högsätet. Vart annat år hålls gasquen på Östgöta, och vart annat på Göteborgs.

GÅSBALEN

När höstmörkret börjat lägga sig drar vi på oss högtidsdräkt, äter svartsoppa och dansar vals under en av årets mest högtidliga sittningar. Gåsbalen bjuder traditionsenligt in till installation av hedersledamöter och seniorer, känslofyllda tal av våra mest seniora medlemmar och drivor av underhållning.

LUCCEGASQUEN

Kalenderårets sista gasque är också en av de allra mysigaste, då vi tänder adventsljusstaken för att tacka för den gångna terminen. Kostym, Luciatåg, julstämning och en och annan överraskning är vad man kan vänta sig av den ljuvliga Luccegasquen.

VÅR

RECCEGASQUEN

Den första gasquen på varje termin är till för dig som är ny student. Vi visar vad en sittning i Uppsala innebär. Inga förkunskaper krävs. Klädseln är kavaj. Det blir kul!

TEMAGASQUEN

Vårens temagasque kommer garanterat blir tokrolig och alldeles fantasisk! Temat håller vi för oss själva ett tag till…

MAJMIDDAGEN

Nationens äldsta sittning med anor från 1600-talet är idag Sveriges längsta lunch. Vila ut efter Valborg med en femrätters lång-långlunch fylld med installationer av hedersledamöter och seniorer.

VÅRBALEN

Årets tveklöst största sittning. Vi firar in våren med stil och dansar natten lång. Skaffa din biljett i tid!