Vem kan bli medlem?

Nationens ursprungliga syfte var att utgöra ett andra hem för uppsaliensiska studenter från Östergötland, mer specifikt Linköpings stift. Idag finns dock inget krav på anknytning till hembygden, även om du sannolikt kommer bli välbekant med östgötskans klingande charm under din tid på nationen.

Det som däremot krävs är att du är registrerad student eller alumn vid Uppsala universitet eller Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Hur blir jag medlem?

Att bli medlem är enklare än man kan tro! Om du har vägarna förbi nationen kan du hälsa på förste kurator under dennes expeditionstider, eller besöka våra inskrivningsvärdar i början av varje termin.

Har du inte möjlighet att besöka nationen själv går det alldeles utmärkt att skriva in sig digitalt via uppsalastudent.com.

Vad får jag som medlem?

Som medlem i nationen (eller östgöte, som det faktiskt heter) åtnjuter du en rad förmåner och möjligheter. Varje termin erhåller du ett köpoäng i vår bostadskö, som sedan är grunden för att kunna söka nationsbostäder. Östgötar får även rabatt på mat i vår pub och café, företräde vid köp av gasquebiljetter och gratis inträde på nationens klubbar. Medlemskapet ger också tillträde till samtliga restaurang- och kulturevenemang nationen anordnar.

Sociala medier

För att enkelt hålla dig uppdaterad gällande vad som händer på nationen kan du alltid hålla utkik här på hemsidan, eller följa oss på våra sociala medier.