Frågor och svar

Hur hittar jag till nationen?

Från domkyrkan går du Google Map-kartanerför Biskopsgatan och sedan Trädgårdsgatan tills du kommer fram till ett stort gult hus på höger sida (strax efter Gästrike-Hälsinge nation, som är ett lite mindre gult hus). Faktum är att om du hittar till domkyrkan hittar du nästan överallt i staden.

Jag har bytt adress, hur meddelar jag er?

Du kan ändra själv på uppsalastudent.com eller maila 1Q. Kom ihåg att vårt system inte är kopplat till folkbokföringen, så du måste själv meddela adressändringar.

Var är mitt nationskort?

Under inskrivningsperioden kan det ta upp till en månad innan kortet kommer, tillsvidare fungerar kvittot du fick på inskrivningen som nationskort. Viktigt att veta är att för att du ska få ditt kort hemskickat måste du ha varit på nationen och skrivit in dig, även om du skrivit in dig online. Har kortet fortfarande inte kommit efter att en månad har gått, kontakta 1Q.

Vem ska jag kontakta om jag vill jobba i fiket/puben/WunderBaren/klubben?

Kontakta 3Q så slussas du vidare dig till rätt person. Kontaktuppgifter hittar du här. En tumregel är att om du inte vet vem du ska fråga brukar 1Q kunna svara på de flesta allmänna frågorna. 

Får man betalt när man jobbar hos er?

Det beror på. Den dagliga verksamheten som fik, pub och WunderBaren sköts ideellt, personalen som jobbar där får gratis mat som tack och får komma på personalfest om man jobbar tre eller fler pass. Blir man ämbetsverkare kan man få ett större ansvar för t.ex. fikat, med det ansvaret följer också fler förmåner. Vill man jobba avlönat ska man prova på klubbarna eller uthyrningsverksamheten.

Vadå ”ej servering”?

Ej servering är en text som står på ditt kort om du tagit studentexamen vid ett uppsalagymnasium och inte fyllt 20 år eller läser en kurs med platsgaranti. För att åtgärda det måste du skaffa ett intyg från din instutition där de bekräftar att du studerar hos dem.

Hur länge måste man köa för att få bostad hos er?

Vi använder ett poängsystem där får ett poäng per termin du varit medlem i ÖG. Man kan också få extrapoäng genom att engagera sig och ta på sig ämbeten på nationen. För ett korridorsrum vid nationshuset brukar krävas ca. 3 poäng. För den energiske finns alltså chansen att få ett centralt korridorsrum redan första terminen.

Vad är skillnaden mellan arbetare och ämbetsverkare?

En ämbetsverkare är vald av landskapet och har ett större ansvar än en arbetare, som kommer och jobbar lite då och då. En ämbetsverkare har vissa krav att uppfylla medan en arbetare kan komma och gå lite efter eget tycke. En ämbetsverkare åtnjuter också större förmåner.

 

Besöksadress

Östgöta nation
Trädgårdsgatan 15
753 09 Uppsala

förste kurator

Helen Lenander
1q@ostgotanation.se
+46 (0)18-134311

andre kurator

Dennis Granberg
2q@ostgotanation.se
+46 (0)18-134312

tredje kurator

Alice Nordin
3q@ostgotanation.se
+46 (0)18-134313

fjärde kurator

Martin Palmqvist
4q@ostgotanation.se
+46 (0)18-134314

Besöksadress

Östgöta nation
Trädgårdsgatan 15
753 09 Uppsala

Expeditionstider

Mån, ons, fre 11-13

Tis, tors 16-18

 

Expeditionstider

Mån, ons, fre 11-13

Tis, tors 16-18